loading

MIT JELENT A MIKRODERMABRÁZIÓ?

A mikrodermabrázió jelenleg a leghatékonyabb bőrcsiszolás, melynek során a bőr legfelső, elhalt hámrétegét távolítjuk el.

MIÉRT SZÜKSÉGES A BŐRÜNKNEK A MIKRODERMABRÁZIÓ?

Testünket a bőrünk védi a külső hatások ellen. Védi szervezetünket a mechanikai hatásokkal szemben, a káros fénysugarak ellen, biztosítja állandó testhőmérsékletünket és véd a kórokozókkal és vegyi anyagokkal szemben. A barrier funkciónak köszönhetően nem távozik a víz és az elektrolitok a szervezetünkből illetve nem tudnak felszívódni a bőrre kerülő anyagok.

 

Ez a védelem annyira tökéletes, hogy megakadályozza a bőr számára szükséges anyagok, például a  vitaminok, hidratáló, tápláló készítmények bejutását is a mélyebb rétegekbe. Ezért hiába kenjük be magunkat a legkiválóbb krémekkel, hatásukat nem tudják látványosan, és tartósan kifejteni, mivel a hatóanyagok nagy része a felszínen, az elhalt, kiszáradt sejtekben szívódik fel, és nem jut le a bőr mélyebb rétegeibe, ahol a még életképes sejtek igazán hasznosítani tudnák.

 

A bőr élettani tulajdonsága, hogy folyamatosan új sejteket termel,olyan formában, hogy az alsóbb rétegekben keletkező új sejtek, a bőr felszíne felé vándorolnak és közben fokozatosan elhalnak, kiszáradnak, majd normál esetben leválnak.

 

Ez a “hámlási” folyamat azonban viszonylag kevés embernél zajlik le ilyen tökéletes formában.

Arcunkat és a testünket borító bőrfelületen lévő elhalt sejtjeinket testünk folyamatosan  pótolja új sejtek létrehozásával. A mikrodermabráziós kezelés felgyorsítja ezt a folyamatot úgy, hogy eltávolítja ezeket az elhalt sejteket és jelentősen felgyorsítja az új, friss bőrsejtek kialakulását.

 

Így a szükséges hatóanyagok mélyebben fel tudnak szívódni és a bőr egészségesebb és frissebb lesz, valamint ha a mikrodermabráziós kezelést több alakalommal megismétlik, a sejtek állandó megújulásának köszönhetően csökken a ráncok, hízási csíkok,  hegek mélysége, akár el is tűnhetnek.

 

Különösen fontos ez az évek előrehaladtával, mivel ez a hámlási folyamat fokozatosan lelassul, ezáltal a bőr megvastagszik, érdesebb tapintásúvá válik. A bőrfelszín megvastagodása előfordulhat fiatalabb korban is, leginkább a zsíros bőrtípusoknál, de különböző bőrbetegségek is okozhatják.

 

A mikrodermabrázió önmagában is egy eredményes bőrmegújító kozmetikai kezelés.

 

Emellett a mikrodermabráziót követően lényegesen könnyebben tudnak bejutni a kozmetikai hatóanyagok a mélyebb rétegekbe, mivel a felső, elhalt hámréteg nem akadályozza bejutásukat, és nem szívja fel az értékes összetevőket. Ezért a  kozmetikai kezelések – tű nélküli mezoterápia, iontoforézis, sonoforézis, ultrahang – hatékonyságát hihetetlen mértékben fokozza, ha a kezelés előtt mikrodermabráziót végzünk.

MILYEN JAVULÁST TAPASZTALOK A BŐRÖM ÁLLAPOTÁBAN?

Javulás már az első alkalom után tapasztalható, a bőr puhább tapintású, üdébb színű, szinte “lélegzik”. Ahhoz azonban , hogy a bőr felszínéről a  megvastagodott, elhalt réteget eltávolítsuk, több alkalomra lesz szükség . A kezelések előrehaladtával tapasztalni fogja, hogy bőre szinte újjászületik. A kozmetikai krémek felszívódása lényegesen eredményesebb lesz. Szeboreás bőr esetén a kellemetlen, zsíros hatás csökken, eltűnik. A pigment foltok eltűnnek, halványodnak.

 

A mikrodermabráziós kezelések hatékonyak, habár szükséges megérteni a korlátait is. Mivel a mikrodermabrázió csak a külső rétegét kezeli a bőrnek, nincs hatással bőr állapotára a mélyebb rétegekben. Mikrodermabrázióval nem érhető el jó eredmény a mélyre hatoló aknék vagy régi, fehér hízási csíkok – striák – esetében. Ellenben más mélyreható kozmetikai kezelésekkel kombinálva kiváló eredmény érhető el a bőr mélyebb rétegeiben is.

MENNYI IDEIG TART?

A kezelési idő 10-30 perc. Attól függően változik, hogy arcot, nyakat, dekoltázst, vagy akár mindhármat egyszerre kezeljük vagy esetlegesen test kezelést végzünk. Emelett bele kell számolni a bőr letisztítását, hatóanyag bevitelt illetve a masszázst.

GYÉMÁNTFEJ ÉS ALKALMAZÁS

A bőrcsiszolás legmodernebb formálja a gyémántfejes mikrocsiszolás. A gyémánt mikrodermabráziós rendszernél nincs szükség kristályokra. A hámlasztás akkor megy végbe, amikor a gyémántszemcséket tartalmazó fejet az egyenletes, szabályzott vákuum odaszívja a bőrhöz, majd a kezelőfejet az előírt irányokban mozgatva a kozmetikus a gyémántszemcsék segítségével ledörzsöli az elhalt hámréteget. Ezt követően a készülék az elhalt sejteket leszívja a bőr felszínéről.

 

Hány alkalom szükséges?

Annak érdekében, hogy jelentős eredményt érjünk el, alá kell magunkat vetni egy kezeléssorozatnak. Ez bárhol 4-12 mikrodermabráziós kezelést jelent, nagyjából heti gyakorisággal ismételve a kezeléseket. A kezelések száma elsősorban az adott bőr állapotától függ. A mikrodermabrázió hatásai hosszan tartóak, de nem véglegesek. Ha egy teljes kezeléssorozat után elérjük a kívánt eredményt, rendszeres utókezelés javasolt 3 havonta.

Milyen bőrproblémákra alkalmazható:

 • acne
 • aknés sebhelyek,
 • öregedési foltok,
 • laza, petyhüdt bőr,
 • finom vonalak és ráncok,
 • napkárosodott bőr,
 • egyenetlen bőr textúra,
 • érdes bőr,
 • pórusok méretének normalizálása,
 • bőr tónusának helyreállítása,
 • dehidratált bőr,
 • striák.nta, hogy megőrizzék azt.

Milyen esetben nem szabad alkalmazni?

 • Nyáron, mert a fokozott UV- sugárzás miatt pigmentálódhat a bőr
 • Akne, ekcéma, és egyéb a bőr gyulladásos, fertőző állapotai esetén
 • Lázas állapot és egyéb betegségek esetén
 • Cukorbetegség
 • A bőrt átmenetileg vékonyító gyógyszerek, pl. Roacuttan szedése esetén
 • gyengült érfalak,
 • daganatos megbetegedések esetén,
 • vérzékenység,
 • herpesz,
 • sebek,
 • Roaccutan illetve bármely fényérzékenységet okozó gyógyszerek szedése,
 • IPL lézerkezeléssel együtt nem alkalmazható.

Login Account

Already a Celina Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.